miloš miletić

Miloš Miletić Couture

Modni salon za izradu venčanica i svečanih haljina

Ako vam ime Miloš Miletić nije poznato, krajnje je vreme da upoznate ovog mladog i perspektivnog modnog kreatora. Naročito ako uskoro planirate da se udajete, jer Miloš kreira upravo venčanice i veoma je uspešan u svom poslu. Dovoljno je da vam kažemo da je već afirmisan na modnoj sceni Italije i da se njegovi modeli redovno prikazuju na italijanskim nedeljama mode.

Ovaj energični mladić, koji je vlasnik modnog salona “Kreator Miloš Miletić” za izradu venčanica i svečanih haljina u Smederevu, završio je čak dva fakulteta – Fakultet za dizajn u Beogradu i novosadski Univerzitet Mihajlo Pupin u Zrenjaninu, na kojem je stekao zvanje odevnog inženjera.

Miloš je salon unikatnih venčanica i svečanih haljina otvorio 2015. godine i od tada, nema konkurenciju, ali kaže da je zdrava konkurencija svima ostalima u ovom poslu.

Takođe kaže da je glad za modom velika i samo je pitanje da li i koliko neko želi da uči i ulaže u sebe. Ključno je biti drugačiji i originalan, ali za to je potrebno znanje. Međutim, uglavnom je nailazio na krojače koji imaju veliku želju da stupe u kontakt sa kreatorima ne da bi nešto naučili, već samo iz jednog razloga “da bi kopirali”.

Ipak, on ističe da u današnjem svetu krojač nema potrebe da se bavi dizajnerskim i kreatorskim poslom, ali da, obrnuto, kreator-dizajner mora odlicno da poznaje i krojački posao, iako to u praksi ne mora lično da radi.

Miletić ističe da venčanice kupuju saloni koji imaju potrebu za gala venčanicama, dok ih mlade uglavnom iznajmljuju. Izuzetak su gastarbajteri i Romi, uglavnom iz Beča, ali i iz Amerike. S druge strane, poznati nemaju potrebe da kupuju venčanice, jer ih dobijaju besplatno od kreatora. On je takođe pravio venčanice za estradu i onda je shvatio da se mnogo više namuči nego što ima konkretne koristi od takve reklame, pa se sada reklamira preko bilborda i gostovanjem u TV emisijama.

Materijal za izradu venčanica koristi isključivo iz Italije, Francuske, Bugarske, Španije…

Koristi najkvalitetniju svilu, saten, taft, til, organdin, žoržet i muslin. Njegov deda živi u Parizu pa tako lako nabavlja najbolje materijale, dok kod nas retko nailazi na kvalitetne tkanine. Kada je reč o čipkama, koje su neizbežan sastavni deo venčanica, ovaj mladi kreator ih izrađuje sam, tako da su sve čipke na njegovim haljinama unikatni ručni rad. Za izradu jedne gala venčanice, potrebno je i 4 meseca.

Miloš ističe da su svi njegovi modeli unikati i da su pre prodaje plasirani na nedeljama mode u Srbiji, ali i u Italiji – Milano Fashion week, Rimfw, SicilijaFw. Takođe kaže da stranom tržištu nije bitno odakle dolaze kreatori, već je važno sta oni nude, koliko su inovativni i koliko su doprineli dizajnu, samoj nauci. Dizajnerski posao je zbog toga i težak, jer tržište traži i nosivost samih modela kao i kvalitet i ostale komponente koje proizvod mora da sadrži. Za uspeh je potrebno odricanje, rad, ljubav, mašta, emocija i originalnost. Njegovi modeli se mogu kupiti direktno na nedeljama mode posle revije, a dostupni su i u njegovom izložbenom prostoru u TC Danubius u Smederevu.

Do 2020. godine u planu je otvaranje showroom-a u italijanskoj regiji Veneto. Trenutno, u salonu rade na povećanje proizvodnje i veleprodaje, ali fokus je na saradnji sa elitnim izložbenim prostorima širom sveta. Pored visoke mode program će proširiti i na uličnu modu, a u nekoj daljoj budućnosti cilj je otvaranje fabrike venčanica koja će opsluživati italijansko i francusko tržište.

SEDIŠTE FIRME

Karađorđeva 12, TC Danubius lokal 135, 11300 Smederevo

TELEFON

064/921-86-66

E-Mail

2m.milosmiletic@gmail.com

FACEBOOK

Miloš Miletić Couture

Lokacija

Naše USLUGE

Oglašavanje na našem Web sajtu i društvenim mrežama
Link-building SEO
E-mail marketing
Izlazak na teren

KONTAKT INFORMACIJE

Trg Kralja Aleksandra
18000 , Niš
marketing@biznis-strane.rs
Ponedeljak-Petak
8:00 - 15:00